Hand rollsy z salsą paprykową
Data: 9 września 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Pyszne, mięsne rollsy do lunchboxu.

20 minut
łatwe
Przekąska
4 osoby

Pyszne, mięsne rollsy do lunchboxu.

Składniki

Mielona wołowina 400g

Papryka czerwona 1szt

Papryka żółta 1szt

Mała cukinia 1szt

Sałata masłowa 1szt

Papier ryżowy 8 arkuszy

Salsa paprykowa 1 słoiczek 

Olej do smażenia

Papryka słodka wędzona 1 łyżeczka

Sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Mięso smażymy na odrobinie oleju dodajemy salsę paprykową, wędzoną paprykę oraz sól pieprz do smaku, wszystko razem mieszamy i smażymy 10 minut pod przykryciem. Odstawiamy do ostygnięcia.

Papryki i cukinie kroimy na cienkie paseczki. Arkusz papieru ryżowego zanurzamy na 10 sekund w wodzie, wyciągamy i układamy na desce.

Na środku każdego arkusza kładziemy liść sałaty, 2-3 łyżki wołowiny i paseczki warzyw, przykrywamy wszystko sałatą, boki papieru ryżowego składamy do środka i zwijamy roladkę.

Czynność powtarzamy z każdym kolejnym rollsem do wyczerpania składników.


Smacznego!

Wskazówki

Jeżeli lubimy ostrzejsze potrawy możemy również dodatkowo podczas jedzenia moczyć rollsy w ognistej wersji a w wersji lunchboxu zabierz ze sobą mini słoiczek salsy paprykowej.

Loading...