Mus waniliowy
Wykwintny, delikatny, niebiański deser dla rozkoszy podniebienia!
Wykwintny, delikatny, niebiański deser dla rozkoszy podniebienia!
Składniki
Jajka 3 szt biała czekolada 250 g śmietanka 30% 250 ml cukier puder 2 łyżki masło 1 łyżka laska wanilii 1 szt Cytrynki w syropie z pędów sosny lub limonki w syropie |
Sposób przygotowania
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać masło, wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka połączyć z cukrem i miąższem z laski wanilii.
Do tak przyrządzonych żółtek dolewać małym strumykiem masę czekoladową.
Dodać do tego ubitą śmietanę.
Następnie dodać ubite białka.
Wstawić do lodówki w celu schłodzenia.
Przekładamy do miseczek polewamy syropem z cytrynek i układamy cytrynki.
Smacznego!
Wskazówki
Wypróbuj ten przepis z innymi cytrynkami.