Data: 12 listopada 2021
Mus waniliowy
Data: 12 listopada 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Wykwintny, delikatny, niebiański deser dla rozkoszy podniebienia!

30 minut
średni
Deser
4 osoby

Wykwintny, delikatny, niebiański deser dla rozkoszy podniebienia!

Składniki

Jajka 3 szt

biała czekolada 250 g

śmietanka 30% 250 ml

cukier puder 2 łyżki

masło 1 łyżka

laska wanilii 1 szt

Cytrynki w syropie z pędów sosny lub limonki w syropie

Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać masło, wymieszać.

Białka oddzielić od żółtek.

Żółtka połączyć z cukrem i miąższem z laski wanilii.

Do tak przyrządzonych żółtek dolewać małym strumykiem masę czekoladową.

Dodać do tego ubitą śmietanę.

Następnie dodać ubite białka.

Wstawić do lodówki w celu schłodzenia.

Przekładamy do miseczek polewamy syropem z cytrynek i układamy cytrynki.

Smacznego!

Wskazówki

Wypróbuj ten przepis z innymi cytrynkami.

Loading...