Zapiekane jabłka z ryżem

Typowo jesienna przekąska - gotowany ryż z pieczonym jabłkiem.
Typowo jesienna przekąska - gotowany ryż z pieczonym jabłkiem. Przypomnij sobie smak dzieciństwa.
Składniki
jabłko 1 szt ugotowany ryż 100g cynamon |
Sposób przygotowania
Jabłka myjemy, kroimy w ósemki i usuwamy gniazda nasienne.
Układamy na blaszce do pieczenia, posypujemy cynamonem, polewamy lekko syropem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 8 minut.
Gorący ryż układamy w miseczce. Na wierzch kładziemy zapieczone jabłka i jeszcze raz polewamy wszystko syropem.
Podajemy gorące. Przed zjedzeniem wymieszaj dokładnie.
Smacznego!
Wskazówki
Możesz posypać gotowe danie uprażonymi migdałami w płatkach.
Wypróbuj ten przepis z innymi syropami, zwłaszcza polecamy syrop dyniowy American Pumpkin.