Galaretka z cytrynek z rumem
Delikatny deser pod postacią galaretki, którą każdy powinien włączyć do swojej diety.
Składniki
- cytrynki z rumem w syropie
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki żelatyny
- gałązka rozmarynu
Galaretka ma dobroczynny wpływ na nasz organizm, dlatego powinna pojawić się w naszym menu. Ułatwia trawienie, oczyszcza wątrobę z toksyn, łagodzi stany zapalne w organizmie, dodaje energii, ułatwia zasypianie, wzmacnia układ odpornościowy, poprawia wygląd. A w dodatku jest uroczym, lekkim, ładnym deserem. Jak jej nie lubić?
Sposób przygotowania
Na wolnym ogniu gotujemy pół litra wody z dodatkiem cukru i rozmarynem.
Po 15 minutach zdejmujemy garnek z ognia, wyjmujemy rozmaryn i dodajemy żelatynę .
Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Dodajemy 4 łyżki cytrynek w rumie z syropem.
Do salaterek wlewamy galaretkę.
Dekorujemy.
Ostudzone wstawiamy do lodówki na parę godzin do stężenia.
Smacznego!
Wskazówki
Galaretkę możesz podać ze świeżymi owocami. Wypróbuj różne smaki cytrynek.