Makaron ryżowy z warzywami
Data: 10 sierpnia 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Wegetariańskie i bezglutenowe danie obiadowe na lato

15 minut
łatwe
Obiad
2-4 osoby

Bezmięsne i bezglutenowe danie obiadowe na lato. Lekkie a pożywne, zdrowe i smaczne.

Składniki

Miód lipowy

Opakowanie makaronu ryżowego

1 cukinia

Kilka różyczek brokułu

Sok z ½ cytryny

Garść dowolnych orzechów

2 łyżki musztardy

Natka pietruszki

Łyżka masła klarowanego

Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukinię, brokuły, orzechy i przyprawy.

Dusimy przez kilka minut po czym dodajemy makaron.

Miód łączymy z sokiem z cytryny oraz musztardą i dokładnie mieszamy.

Dodajemy do makaronu i obficie posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

Wskazówki

Makaron możesz podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do ryby czy grillowanego indyka. ,

Przygotuj napój z dodatkiem cytrynek.

Loading...