Makaron ryżowy z warzywami
Wegetariańskie i bezglutenowe danie obiadowe na lato
Bezmięsne i bezglutenowe danie obiadowe na lato. Lekkie a pożywne, zdrowe i smaczne.
Składniki
Opakowanie makaronu ryżowego 1 cukinia Kilka różyczek brokułu Sok z ½ cytryny Garść dowolnych orzechów 2 łyżki musztardy Natka pietruszki Łyżka masła klarowanego Sól, pieprz |
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukinię, brokuły, orzechy i przyprawy.
Dusimy przez kilka minut po czym dodajemy makaron.
Miód łączymy z sokiem z cytryny oraz musztardą i dokładnie mieszamy.
Dodajemy do makaronu i obficie posypujemy natką pietruszki.
Smacznego!
Wskazówki
Makaron możesz podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do ryby czy grillowanego indyka. ,
Przygotuj napój z dodatkiem cytrynek.