Ciasteczka herbaciane z jagodami
Przygotuj jagodowe ciasteczka, zapakuj do plecaka i ruszaj na wakacyjną przygodę
Pyszne ciasteczka, które możesz zabrać ze sobą w plecaku na wakacyjną przygodę.
Składniki
Około 1/4 kostki miękkiego masła Pół szklanki cukru 150 g maki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Filiżanka jagód |
Sposób przygotowania
2 łyżki herbaty parzymy w szklance przez około 5 minut i odstawiamy.
Jajka ucieramy z masłem na puszystą masę, dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i kilka łyżek naparu z herbaty.
Ugniatamy na gładkie ciasto.
Dodajemy umyte i dobrze wysuszone jagody.
Delikatnie mieszamy.
Formujemy ciastka i pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut.
Smacznego!
Wskazówki
Deser możesz podać ze świeżymi, sezonowymi owocami, np. truskawkami. Wypróbuj różne smaki cytrynek.