Suflet czekoladowy z miodem
Data: 3 października 2022
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 3 października 2022
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Pyszny, jesienny deser - suflet czekoladowy
Składniki
- 3 jajka
- 1 łyżka mąki orkiszowej jasnej
- Połowa kostki masła
- 100g gorzkiej czekolady
- Miód pszczeli nektarowy malinowy
Sposób przygotowania
W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą i przestudzamy.
Białka oddzielamy od żółtek.
Ubijamy żółtka i łączymy z przesianą mąkę.
Dodajemy do rondelka z czekoladą i masłem.
Całość łączymy z ubitymi białkami.
Mieszamy delikatnie szpatułką i przekładamy do foremek.
Pieczemy 15 min w 200st C na termoobiegu, czekamy do wystudzenia piekarnika i wyjmujemy.
Deser podajemy z miodem.
Smacznego!
Wskazówki
Podaj suflet z dowolnym ulubionym miodem.