Gruszki w czerwonym winie
Data: 13 października 2022
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 13 października 2022
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Kuchnia Mazowsza - wykwintne winne gruszki
Składniki
- Miód wielokwiatowy
- Gruszki 4szt
- Czerwone wino 400ml
- Sok z czarnej porzeczki 200ml
- Anyż 1 gwiazdka
- Cynamon 1 laska
- Cukier 1łyżka
- Lody waniliowe
Sposób przygotowania
Gruszki obieramy kroimy na połówki i wycinamy gniazda nasienne.
Do garnka wlewamy wino, sok, dodajemy anyż, cynamon, cukier oraz gruszki.
Zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Po ostudzeniu wyjmujemy gruszki i odsączamy.
Serwujemy z miodem i lodami waniliowymi.
Smacznego!
Wskazówki
Podaj gruszki z dowolnym ulubionym miodem.