Data: 13 października 2022
Gruszki w czerwonym winie
Data: 13 października 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Kuchnia Mazowsza - wykwintne winne gruszki

Składniki

  • Miód wielokwiatowy
  • Gruszki 4szt
  • Czerwone wino 400ml
  • Sok z czarnej porzeczki 200ml
  • Anyż 1 gwiazdka
  • Cynamon 1 laska
  • Cukier 1łyżka
  • Lody waniliowe

Sposób przygotowania

Gruszki obieramy kroimy na połówki i wycinamy gniazda nasienne.

Do garnka wlewamy wino, sok, dodajemy anyż, cynamon, cukier oraz gruszki.

Zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.

Po ostudzeniu wyjmujemy gruszki i odsączamy.

Serwujemy z miodem i  lodami waniliowymi.

Smacznego!

Wskazówki

Podaj gruszki z dowolnym ulubionym miodem.

Gruszki w czerwonym winie
Gruszki w czerwonym winie
Gruszki w czerwonym winie
Loading...