Data: 23 listopada 2022
Mini tarty z budyniem i malinami
Data: 23 listopada 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Przepyszne jesienne ciastka z malinami ze słoiczka, które przeniosą Cię, chociaż na chwilkę, do letnich, ciepłych dni...

50 minut
łatwe
deser
4 osoby

Przepyszne jesienne ciastka z malinami ze słoiczka, które przeniosą Cię, chociaż na chwilkę, do letnich, ciepłych dni...

Składniki

Składniki:

150ml malin w syropie

Ciasto:

2 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej jasnej

2-3 łyżki cukru

1 op. cukru wanilinowego

150 g masła

1 jajko + 1 żółtko

spora szczypta soli

Masa budyniowa:

1 i 1/2 szkl. mleka

2 łyżki cukru

1 op. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru

50 g masła

Sposób przygotowania

Suche składniki mieszamy w misce lub na stolnicy z mokrymi i wyrabiamy ciasto.

Następnie ciasto odkładamy do schłodzenia.

Ciasto dzielimy na kilka porcji i wałkujemy na cienkie koła.

Wypełniamy nimi spody do mini tart.

Nakłuwamy widelcem.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy, aż do zarumienienia.

Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

Po wystudzeniu do budyniu dodajemy masło i blendujemy.

Wystudzone tarty napełniamy kremem budyniowym oraz malinami w syropie.

Smacznego!

Wskazówki

Tarty możesz przygotować z wiśniami z rumem

Loading...