Menu Świąteczne - Ciastka ślimaki z powidłami
Data: 6 grudnia 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Menu Świąteczne - pomysł na deser, ciastka ślimaki z mazowieckimi powidłami śliwkowymi

Składniki

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy na blasze.

Równomiernie rozprowadzamy mazowieckie powidła śliwkowe, a następnie zwijamy ciasto w rulon.

Kroimy rulon w grube paski i układamy ”ślimaki”, zostawiając przynajmniej 3 cm przestrzeni między ciastkami.

Smarujemy roztrzepany

Do przygotowania ślimaków można użyć dowolną, ulubioną konfiturę Eterno.

m żółtkiem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut.

Smacznego!

Wskazówki

Menu Świąteczne - Ciastka ślimaki z powidłami
Menu Świąteczne - Ciastka ślimaki z powidłami
Menu Świąteczne - Ciastka ślimaki z powidłami
Loading...