Kanapka drwala dla dziadka z chutney gruszkowym
Data: 19 stycznia 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Przygotuj Dziadkowi domową kanapkę drwala, najlepszą wersję bo z chutneyem gruszkowym

Składniki

  • 4 grube plastry karczku w ziołach
  • 4 kromki chleba
  • Chutney gruszkowy
  • Sałata roszponka
  • Cebula
  • Tymianek, majeranek, oregano
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso nacieramy przyprawami: tymiankiem, majerankiem, oregano, solą, pieprzem i odstawiamy na kilka lub kilkanaście godzin do lodówki.

Następnie pieczemy w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez około 2 godziny w 200 stopni. Po ostudzeniu karczek kroimy w grube plastry.

Na kromkach chleba układamy mięso, chutney gruszkowy, roszponkę, cebulę i przykrywamy drugą kromką chleba.

Smacznego!

Wskazówki

Podczas pieczenia mięso można podlewać sosem, który wytopi się z mięsa. Sprawi to, że mięso będzie bardziej miękkie.

Przygotowaną kanapkę można podpiec na rozgrzanej patelni lub w piekarniku.

Do kanapki możesz użyć ognistej salsy paprykowej.

Kanapka drwala dla dziadka z chutney gruszkowym
Kanapka drwala dla dziadka z chutney gruszkowym
Kanapka drwala dla dziadka z chutney gruszkowym
Loading...