Brownie bananowe z malinami w syropie
Data: 23 marca 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Dla wszystkich łasuchów i wielbicieli czekolady, brownie w owocowym wydaniu

50 minut
łatwe
deser
4 osoby

Dla wszystkich łasuchów i wielbicieli czekolady, brownie w owocowym wydaniu. Wegańskie i bezglutenowe. Ekspresowe - wystarczy zblendować składniki i upiec! 

Składniki

4 średnie dojrzałe banany

200 g masła orzechowego

45 g naturalnego kakao

Maliny w syropie


Sposób przygotowania

Obrane banany, masło orzechowe i kakao umieszczamy w naczyniu i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Po zakończonym blendowaniu do masy dodajemy maliny w syropie i mieszamy. Dzięki nim uzyskamy kwaskowaty posmak.

Tak przygotowaną masę przekładamy do silikonowej formy lub keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

 

Pieczemy w 180 st przez 40 min na funkcji termoobieg.

Smacznego!

Wskazówki

Jeśli lubimy słodkie potrawy, ciasto można dodatkowo dosłodzić cukrem. Podajemy z malinami w syropie. Brownie możesz podać z innymi owocami w syropie, np. wiśniami z rumem lub każdym smakiem konfitur.

Loading...