Pieczony/grillowany camembert z syropem żurawinowym
Data: 24 marca 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Doskonały pomysł na przepyszną codzienną kolację

Składniki

Sposób przygotowania

Orzechy siekamy na nierówne kawałki.

Ser nacinamy w kratkę. W powstałe otwory wciskamy orzechy, reszta zatopi się do środka podczas pieczenia.

Pieczemy w 200 st. przez 20 min na funkcji termoobieg.

Po upieczeniu polewamy syropem żurawinowym z ziołami.

Smacznego!

Wskazówki

W sezonie letnim polecamy przyszykować ser na grillu. Ponacinany ser z dodatkiem orzechów wystarczy owinąć papierem do pieczenia, aby ser nie wyciekł. Można również ugrillować ser bez nacinania (nie trzeba wtedy owijać go w papier). Po zdjęciu camemberta z kratki posypać świeżo pokrojonymi orzechami i polać syropem. Można użyć ulubionych orzechów. 

Pieczony/grillowany camembert z syropem żurawinowym
Pieczony/grillowany camembert z syropem żurawinowym
Pieczony/grillowany camembert z syropem żurawinowym
Loading...