Sałatka z nowalijkami i dipem miodowym
Lekki i pyszny dodatek na grilla
Lekki i pyszny dodatek na grilla. Świetnie sprawdzi się też do obiadu lub jako szybka przekąska.
Składniki
Sałata roszponka Garść pomidorków koktajlowych Kilka rzodkiewek Garść pestek słonecznika Dip: 2 łyżki miodu malinowego 2 łyżki musztardy 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek Sól pieprz |
Sposób przygotowania
Do miski przekładamy umytą sałatę.
Następnie dodajemy pozostałe pokrojone warzywa.
Przygotowujemy dip do polania sałatki. Mieszamy w słoiku miód, musztardę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, pieprz i sól.
Sałatkę posypujemy pestkami słonecznika i polewamy dipem i delikatnie mieszamy.
Smacznego!
Wskazówki
Do sałatki możemy dodać dowolne ulubione orzechy.
Można przygotować dip z innymi smakami miodu.
Sałatkę można podać do grillowanych żeberek lub grillowanego dorsza.