Grillowany dorsz w miodowej marynacie
Data: 19 maja 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Soczysty i rozpływający się w ustach filet z dorsza w miodowo - musztardowej marynacie

Składniki

Sposób przygotowania

Filety z dorsza myjemy i zostawiamy do osuszenia.

W naczyniu przygotowujemy marynatę do dorsza mieszając: miód, musztardę, oliwę, sól, pieprz do uzyskania jednolitej konsystencji.

Osuszone płaty dorsza kroimy i wkładamy do naczynia z marynatą, mieszamy. Zostawiamy na kilka minut lub najlepiej na kilka godzin w lodówce.

Grillujemy przez kilka-kilkanaście minut z każdej strony.

Smacznego!

Wskazówki

Rybę można marynować w innych smakach miodu.

Podajemy ze świeżymi warzywami lub sałatką z nowalijek.

Grillowany dorsz w miodowej marynacie
Grillowany dorsz w miodowej marynacie
Grillowany dorsz w miodowej marynacie
Loading...