Grillowany dorsz w miodowej marynacie
Data: 19 maja 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 19 maja 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Soczysty i rozpływający się w ustach filet z dorsza w miodowo - musztardowej marynacie
Składniki
- 2 filety z dorsza
- 2 łyżki miodu malinowego
- 2 łyżki musztardy
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- Sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Filety z dorsza myjemy i zostawiamy do osuszenia.
W naczyniu przygotowujemy marynatę do dorsza mieszając: miód, musztardę, oliwę, sól, pieprz do uzyskania jednolitej konsystencji.
Osuszone płaty dorsza kroimy i wkładamy do naczynia z marynatą, mieszamy. Zostawiamy na kilka minut lub najlepiej na kilka godzin w lodówce.
Grillujemy przez kilka-kilkanaście minut z każdej strony.
Smacznego!
Wskazówki
Rybę można marynować w innych smakach miodu.
Podajemy ze świeżymi warzywami lub sałatką z nowalijek.