Kompot z rabarbaru i truskawek
Data: 17 lipca 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 17 lipca 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Idealny wybór na upalne dni, orzeźwiający kompot z rabarbarem i truskawkami
Składniki
- Syrop z kwiatów - płatki róży, lawenda i kwiat czarnego bzu
- 2 łodygi rabarbaru
- pół szklanki malin
- pół szklanki truskawek
Sposób przygotowania
Owoce dokładnie myjemy i oczyszczamy.
Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki.
Umieszczamy w garnuszku i zalewamy 1 litrem źródlanej wody.
Gotujemy przez 30 minut na małym ogniu.
Kiedy kompot ostygnie dodajemy 4 łyżki syropu z kwiatów - płatki róży, lawenda i kwiat czarnego bzu.
Smacznego!
Wskazówki
Można również dodać inne smaki syropów.


