Bostock z wiśniami w rumie
Data: 10 listopada 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 10 listopada 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Danie zero waste - wykorzystaj czerstwe pieczywo do przyrządzenia pysznego deseru
Składniki
- pół chałki (powinna być lekko czerstwa )
- 100 g masła w temperaturze pokojowej
- jajko
- 100 g mąki migdałowej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- płatki migdałowe
- wiśnie w rumie
Sposób przygotowania:
Masło ucieramy i stopniowo dodajemy cukier, mąkę migdałową i pszenną - mieszamy.
Na koniec dodajemy jajko i mieszamy z pomocą miksera do powstania jednolitej puszystej masy.
Powstały krem rozsmarowujemy na chałkach i pieczemy przez 15-20 minut, aż krem się zarumieni.
Podajemy ciepłe z wiśniami w rumie i z płatkami migdałowymi.
Smacznego!
Wskazówki:
Możesz użyć również malin w syropie.