Data: 10 listopada 2023
Bostock z wiśniami w rumie
Data: 10 listopada 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Danie zero waste - wykorzystaj czerstwe pieczywo do przyrządzenia pysznego deseru

Składniki

  • pół chałki (powinna być lekko czerstwa )
  • 100 g masła w temperaturze pokojowej
  • jajko
  • 100 g mąki migdałowej 
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • płatki migdałowe
  • wiśnie w rumie

Sposób przygotowania:

Masło ucieramy i stopniowo dodajemy cukier, mąkę migdałową i pszenną - mieszamy.

Na koniec dodajemy jajko i mieszamy z pomocą miksera do powstania jednolitej puszystej masy.  

Powstały krem rozsmarowujemy na chałkach i pieczemy przez 15-20 minut, aż krem się zarumieni.

Podajemy ciepłe z wiśniami w rumie i z płatkami migdałowymi.

Smacznego!

Wskazówki:

Możesz użyć również malin w syropie

Bostock z wiśniami w rumie
Bostock z wiśniami w rumie
Bostock z wiśniami w rumie
Loading...