Kulki migdałowe
Data: 23 stycznia 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Pyszne, słodkie kulki migdałowe z kaszy jaglanej to świetna alternatywa dla kupnych słodyczy

Składniki

  • miód malinowy
  • ½ szklanki kaszy jaglanej
  • ½ szklanki płatków migdałowych
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną gotujemy w proporcjach podanych na opakowaniu (najczęściej 1 do 2).

Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i mieszamy z ugotowaną i ostudzoną kaszą.

Dodajemy roztopione masło, jajko i 4 łyżki miodu.

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.

Kulki podajemy np. z jogurtem naturalnym

Smacznego!

Wskazówki

Możecie dodać inny rodzaj miodu.

Świetnie sprawdzi się również mieszanka orzechów i suszone owoce.

Kulki migdałowe
Kulki migdałowe
Kulki migdałowe
Loading...