Placuszki bananowe
Data: 18 marca 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Puszyste placuszki bananowe z miazgą fistaszkową i świeżymi owocami, idealne na deser lub drugie śniadanie.

Składniki

  • 2 banany
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki mleka
  • szklanka borówek
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • miazga fistaszkowa 100%

Sposób przygotowania

Banany, mąkę, mleko i proszek do pieczenia blendujemy na gładką masę.

Małe placuszki smażymy na maśle klarowanym do zarumienienia (2-3 minuty z każdej strony).

Gotowe placuszki smarujemy miazgą orzechową i posypujemy borówkami.

Smacznego! 

Wskazówki

Polecamy również inne miazgi orzechowe. Na przykład miazgę fistaszkową z ciasteczkami. 

Placuszki bananowe
Placuszki bananowe
Placuszki bananowe
Loading...