Pistacjowy sernik na zimno
Data: 3 maja 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



To będzie hit tego lata - pistacjowy sernik na zimno

Składniki

  • miazga pistacjowa
  • 3 opakowania serków waniliowych
  • 1 opakowanie galaretki (najlepiej cytrynowej)
  • 100 g biszkoptów
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • garść pistacji

Sposób przygotowania

Na dnie tortownicy (16-18 cm) układamy biszkopty.

Galaretkę rozpuszczamy w ¼ szklanki gotującej wody i dokładnie mieszamy. 

W dużej misce mieszamy serki i wystudzoną galaretkę do połączenia składników.

Masą wstawiamy na 10 minut do lodówki.

Kiedy masa serowa delikatnie stężeje wylewamy ją na biszkopty i chłodzimy przez około 3 godziny w lodówce.

Pastę pistacjową dokładnie mieszamy i wykładamy na sernik.

Chłodzimy przez godzinę.

Przed podaniem dekorujemy sernik płatkami migdałów i posiekanymi pistacjami. 

Smacznego!

Wskazówki

Sernik możesz przygotować z innymi smakami miazg orzechowych.

Pistacjowy sernik na zimno
Pistacjowy sernik na zimno
Pistacjowy sernik na zimno
Loading...