Pistacjowy sernik na zimno
Data: 3 maja 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 3 maja 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
To będzie hit tego lata - pistacjowy sernik na zimno
Składniki
- miazga pistacjowa
- 3 opakowania serków waniliowych
- 1 opakowanie galaretki (najlepiej cytrynowej)
- 100 g biszkoptów
- 3 łyżki płatków migdałowych
- garść pistacji
Sposób przygotowania
Na dnie tortownicy (16-18 cm) układamy biszkopty.
Galaretkę rozpuszczamy w ¼ szklanki gotującej wody i dokładnie mieszamy.
W dużej misce mieszamy serki i wystudzoną galaretkę do połączenia składników.
Masą wstawiamy na 10 minut do lodówki.
Kiedy masa serowa delikatnie stężeje wylewamy ją na biszkopty i chłodzimy przez około 3 godziny w lodówce.
Pastę pistacjową dokładnie mieszamy i wykładamy na sernik.
Chłodzimy przez godzinę.
Przed podaniem dekorujemy sernik płatkami migdałów i posiekanymi pistacjami.
Smacznego!
Wskazówki
Sernik możesz przygotować z innymi smakami miazg orzechowych.


