Bostock z malinami w syropie
Data: 21 maja 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 21 maja 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Przepis na Dzień Matki - przygotuj Mamie pyszne śniadanie!
Składniki
- pół bochenka chałki (powinna być lekko czerstwa )
- 100 g masła w temperaturze pokojowej
- jajko
- 100 g mąki migdałowej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- maliny w syropie
Sposób przygotowania
Masło ucieramy i stopniowo dodajemy cukier, mąkę migdałową i pszenną - mieszamy.
Na koniec dodajemy jajko i mieszamy z pomocą miksera do powstania jednolitej puszystej masy.
Powstały krem rozsmarowujemy na chałkach i pieczemy przez 5 minut, aż krem się zarumieni.
Podajemy ciepłe z malinami w syropie.
Smacznego!
Wskazówki
Bostock możesz też podać z wiśniami w rumie.