Bostock z malinami w syropie
Data: 21 maja 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Przepis na Dzień Matki - przygotuj Mamie pyszne śniadanie!

Składniki

  • pół bochenka chałki (powinna być lekko czerstwa )
  • 100 g masła w temperaturze pokojowej
  • jajko
  • 100 g mąki migdałowej 
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • maliny w syropie

Sposób przygotowania

Masło ucieramy i stopniowo dodajemy  cukier, mąkę migdałową i pszenną - mieszamy.

Na koniec dodajemy jajko i mieszamy z pomocą miksera do powstania jednolitej puszystej masy.  

Powstały krem rozsmarowujemy na chałkach i pieczemy przez 5  minut, aż krem się zarumieni.

Podajemy ciepłe z malinami w syropie.

Smacznego!

Wskazówki

Bostock możesz też podać z wiśniami w rumie.

Bostock z malinami w syropie
Bostock z malinami w syropie
Bostock z malinami w syropie
Loading...