Babeczki z budyniem i konfiturą z płatków róży
Data: 21 maja 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Już niedługo Dzień Matki - przygotuj swojej Mamie niespodziankę - babeczki wypełnione konfiturą z płatków róży.

Składniki

Sposób przygotowania

Wanilię przekrój na pół i nożem wyjmij ziarenka.

Szklankę mleka wlej do rondelka, dodaj ziarenka wanilii  i zagotuj od czasu do czasu mieszając.

Pozostałe mleko wymieszaj z budyniem i dodaj do rondelka.

Gotuj ciągle mieszając aż budyń zgęstnieje. 

Ciasto francuskie rozwiń, wyjmij papier i ponownie zwiń w rulon.

Ciasto kroimy na 3 cm części.

Rozpłaszczamy ręka i umieszczamy w foremkach na babeczki.

Formę wypełniamy budyniem do około 3/4 objętości i pieczemy w 220 stopniach przez 15 minut.

Po wystygnięciu babeczki napełniamy konfiturą z płatków róży. 

Smacznego!

Wskazówki

Do babeczek możesz użyć innych smaków konfitur - wybierz tutaj.

Babeczki z budyniem i konfiturą z płatków róży
Babeczki z budyniem i konfiturą z płatków róży
Babeczki z budyniem i konfiturą z płatków róży
Loading...