Lemoniada lawendowa z limonkami
Data: 20 czerwca 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 20 czerwca 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Mrożone owoce, kwiaty lawendy i limonki to idealne połączenie na upalne dni
Składniki
- Limonki w syropie
- pół szklanki borówek
- 10 gałązek świeżej lawendy
- 2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Do pojemnika na lód wkładamy umyte borówki i płatki lawendy. Zalewamy wodą i mrozimy.
Litr wody mieszamy z 5 łyżkami syropu z limonek, 2 łyżkami miodu, dodajemy plastry limonki i mieszamy.
Do szklanki wkładamy dużą ilość przygotowanych wcześniej kostek lodu, zalewamy lemoniadą.
Dekorujemy gałązką lawendy.
Wskazówki:
Do lemoniady możesz użyć innych owoców w syropie.