Tosty z miazgą fistaszkową z ciasteczkami i borówkami
Data: 19 lipca 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 19 lipca 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Idealne połączenie słodkiego masła orzechowego z kawałkami ciasteczek i borówkami
Składniki
- Miazga fistaszkowa z ciasteczkami
- 1 łyżka masła
- 4 kromki chleba tostowego
- ½ szklanki borówek
Sposób przygotowania:
Kromki chleba posmaruj cienko masłem i przypiecz na patelni grillowej lub w opiekaczu, jeżeli nie posiadasz może być też w piekarniku, pamiętaj tylko aby sprawdzać co jakiś czas żeby się nie spaliły.
Upieczony chleb posmaruj warstwą pasty ciasteczkowej i dodaj umyte wcześniej borówki.
Udekoruj listkiem mięty i gotowe!
Wskazówki:
Możesz użyć innych smaków miazg orzechowych oraz dodatków.
My polecamy miazgę z nerkowca z kokosem z truskawkami, albo miazgę pistacjową z malinami.
Smacznego!


