Pudding ryżowy z miodem
Data: 26 sierpnia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 26 sierpnia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Rozpływający się w ustach pudding ryżowy z dodatkiem miodu wielokwiatowego
Składniki
- Miód wielokwiatowy
- 1/4 szklanki ryżu
- 300 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka agar agar
- Sezonowe owoce
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy w mleku kokosowym ze szczyptą soli - według instrukcji na opakowaniu.
Kiedy ryż ostygnie blendujemy go na gładką masę, dodajemy agar agar i dokładnie mieszamy.
Przelewamy do foremek i chłodzimy (najlepiej całą noc).
Przed podaniem pudding wyjmujemy z foremek przy pomocy ostrego noża. Polewamy obficie miodem wielokwiatowym i dodajemy owoce.
Wskazówki:
Do puddingu możesz dodać różnego rodzaju syropy, my polecamy najbardziej syrop kwiatowy.
Smacznego!


