Pudding ryżowy z miodem
Data: 26 sierpnia 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Rozpływający się w ustach pudding ryżowy z dodatkiem miodu wielokwiatowego

Składniki

  • Miód wielokwiatowy
  • 1/4 szklanki ryżu
  • 300 ml mleka  kokosowego
  • 1 łyżeczka agar agar
  • Sezonowe owoce
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Ryż gotujemy w mleku kokosowym ze szczyptą soli - według instrukcji na opakowaniu.

Kiedy ryż ostygnie blendujemy go na gładką masę, dodajemy agar agar i dokładnie mieszamy.

Przelewamy do foremek i chłodzimy (najlepiej całą noc).

Przed podaniem pudding wyjmujemy z foremek przy pomocy ostrego noża. Polewamy obficie miodem wielokwiatowym i dodajemy owoce.

Wskazówki:

Do puddingu możesz dodać różnego rodzaju syropy, my polecamy najbardziej syrop kwiatowy.

Smacznego!

Pudding ryżowy z miodem
Pudding ryżowy z miodem
Pudding ryżowy z miodem
Loading...