Muffiny z powidłami
Data: 6 września 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Puszyste i wilgotne muffiny jako super przekąska do szkoły

Składniki

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej, jajka i serek należy wcześniej wyjąć z lodówki.

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Rozbijamy jajka i ubijamy z cukrem na puszystą pianę, ok 2-3 minuty.

Dodajemy serek waniliowy, olej i mieszamy. Na koniec dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy krótko i delikatnie, jedynie do połączenia składników.

Połowę masy przekładamy do papilotek na muffinki, następnie dodajemy do każdej po łyżeczce powideł śliwkowych i przykrywamy pozostałą masą.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut.

Wskazówki:

Do muffinek możesz użyć różnych konfitur! Skorzystaj ze swoich ulubionych!

Muffiny z powidłami
Muffiny z powidłami
Muffiny z powidłami
Loading...