Data: 18 września 2024
Crumble z owocami - owoce pieczone pod kruszonką
Data: 18 września 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Crumble z owocami czyli owoce pieczone pod kurszonką z cytrynkami w miodzie

Składniki

kruszonka owsiana:

Sposób przygotowania:

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Brzoskwinie myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki.

Układamy w naczyniu żaroodpornym (lub w dwóch mniejszych) i zalewamy słodkim, miodowym syropem z cytrynek.

Składniki kruszonki łączymy w misce i rozcieramy dłońmi.

Powstałą kruszonką posypujemy brzoskwinie.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 25 minut.



Wskazówki:

Do kruszonki możesz użyć innych owoców w syropie.

Crumble z owocami - owoce pieczone pod kruszonką
Crumble z owocami - owoce pieczone pod kruszonką
Crumble z owocami - owoce pieczone pod kruszonką
Loading...