Peanut butter pumpkin latte
Data:
Data: 6 października 2025
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
,
Kawa
Viralowa kawa pumpkin latte z masłem orzechowym - Peanut butter pumpkin latte - tej jesieni nie może jej zabraknąć
Składniki
- podwójne espresso
- 150 ml mleka
- 2 łyżki syropu dyniowego
- 1 łyżka miazgi fistaszkowej
do podania:
- bita śmietana
- prażone orzechy
Sposób przygotowania:
Zaparz podwójne espresso.
Do podgrzanego mleka dodaj syrop dyniowy oraz miazgę fistaszkową.
Miksuj do połączenia się składników i delikatnego spienienia mleka.
Następnie przelej do szklanki i dodaj espresso.
Na patelni delikatnie podpraż orzechy.
Udekoruj bitą śmietaną i prażonymi orzechami.
Wskazówki:
Możesz użyć delikatniejszej kawy.
Smacznego!