Wytrawna chałka z sezonowymi dodatkami
Data:
Data: 14 października 2025
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
,
Obiad
,
Śniadanie
Wytrawna chałka z jesiennymi dodatkami - powidłami śliwkowymi i masłem orzechowym
Składniki
- powidła śliwkowe
- miazga orzechowa
- cebula czerwona
- ogórek kiszony
- boczek surowy
- garść roszponki
- chałka
Sposób przygotowania:
Cebulę, ogórka i boczek pokrój w plastry.
Boczek podsmaż na patelni tak żeby był chrupiący.
Chałkę przekrój wzdłuż, dolną część posmaruj powidłami a górną pastą orzechową.
Na spód połóż roszponkę, cebulę, ogórka kiszonego i na to boczek.
Złóż chałkę i przekrój na pół.
Wskazówki:
Jeżeli masz więcej czasu polecamy samemu upiec chałkę, wtedy ta kanapka staje się jeszcze lepsza!
Smacznego!