Pikantny grillowany indyk
Data: 2 lipca 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Grillowany indyk - dania z grilla w zdrowej i smacznej odsłonie

20 minut + marynowanie
bardzo łatwe
Przekąska
2-4 osoby

Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, grillowany pikantny indyk.

Składniki

Ognista salsa paprykowa

Filet z indyka (około 0,5 kg)

Papryka

Pomidorki

Sposób przygotowania

Indyka kroimy na plastry i marynujemy w 2 łyżkach ognistej salsy paprykowej.

Marynujemy przez noc w lodówce.

Grillujemy razem z papryką i pomidorkami . 

Smacznego!

Wskazówki

Indyka możesz zamarynować w łagodniejszej wersji z salsą paprykową. Podawaj z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub grillowanymi warzywami

Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytrynek.

Loading...