Kolorowe ziemniaczki  pieczone z salsą paprykową
Data: 3 lipca 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Grillowane ziemniaczki - dania z grilla w zdrowej i smacznej odsłonie

40 minut
bardzo łatwe
Przekąska
2-4 osoby

Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, grillowany pikantny indyk.

Składniki

Salsa paprykowa

1 kg ziemniaków 

Oregano, sól, pieprz 

Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na części.

Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i przyprawy.

Połowę ziemniaków przekładamy do osobnego naczynia i łączymy z 3 łyżkami salsy paprykowej.  

Oba rodzaje ziemniaczków pieczemy na złoty kolor. 

Smacznego!

Wskazówki

Ziemniaczki możesz zamarynować w ostrzejszej wersji z ognistą salsą paprykową. Podawaj z grillowanym indykiem, sałatką lub grillowanymi warzywami. 

Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytrynek.

Loading...