Kolorowe ziemniaczki pieczone z salsą paprykową

Grillowane ziemniaczki - dania z grilla w zdrowej i smacznej odsłonie
Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, grillowany pikantny indyk.
Składniki
1 kg ziemniaków Oregano, sól, pieprz Oliwa z oliwek |
Sposób przygotowania
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na części.
Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i przyprawy.
Połowę ziemniaków przekładamy do osobnego naczynia i łączymy z 3 łyżkami salsy paprykowej.
Oba rodzaje ziemniaczków pieczemy na złoty kolor.
Smacznego!
Wskazówki
Ziemniaczki możesz zamarynować w ostrzejszej wersji z ognistą salsą paprykową. Podawaj z pikantnym grillowanym indykiem, letnią sałatką z toffetą lub grillowanymi warzywami z karmelizowaną cebulką z Żurawiną
Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytrynek.