Wyszukaj na stronie:

Suflet czekoladowy z miodem

03 Października 2022
Suflet czekoladowy z miodem
40 minut
łatwe
deser
2-4 osoby

Pyszny, jesienny deser - suflet czekoladowy.

Składniki

3 jajka

1 łyżka mąki orkiszowej jasnej

Połowa kostki masła

100g gorzkiej czekolady

do podania:

Miód pszczeli nektarowy malinowy

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą i przestudzamy.

Białka oddzielamy od żółtek.

Ubijamy żółtka i łączymy z przesianą mąkę.

Dodajemy do rondelka z czekoladą i masłem.

Całość łączymy z ubitymi białkami.

Mieszamy delikatnie szpatułką i przekładamy do foremek.

Pieczemy 15 min w 200st C na termoobiegu, czekamy do wystudzenia piekarnika i wyjmujemy.

Deser podajemy z miodem.

Smacznego!

Wskazówki

Podaj suflet z dowolnym ulubionym miodem - wybierz tutaj

Suflet czekoladowy z miodem
Suflet czekoladowy z miodem
Suflet czekoladowy z miodem

Produkty, które mogą się przydać

Miód wielokwiatowy 50 g
Miody
Miód wielokwiatowy 50 g
4.80 PLN
Miód gryczany 50 g
Miody
Miód gryczany 50 g
5.20 PLN
Miód malinowy 50 g
Miody
Miód malinowy 50 g
5.20 PLN
Miód lipowy 50 g
Miody
Miód lipowy 50 g
5.20 PLN

Najnowsze przepisy

Jaglanka dyniowa z konfiturą figą z makiem
Jaglanka dyniowa z konfiturą figą z makiem
03 Października , 2022
Domowy budyń waniliowy
Domowy budyń waniliowy
03 Października , 2022
Romantyczna herbata mrożona
Romantyczna herbata mrożona
03 Października , 2022

Najnowsze aktualności

Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies