Data: 3 października 2022
Suflet czekoladowy z miodem
Data: 3 października 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Pyszny, jesienny deser - suflet czekoladowy

40 minut
łatwe
deser
2-4 osoby

Pyszny, jesienny deser - suflet czekoladowy.

Składniki

3 jajka

1 łyżka mąki orkiszowej jasnej

Połowa kostki masła

100g gorzkiej czekolady

do podania:

Miód pszczeli nektarowy malinowy

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą i przestudzamy.

Białka oddzielamy od żółtek.

Ubijamy żółtka i łączymy z przesianą mąkę.

Dodajemy do rondelka z czekoladą i masłem.

Całość łączymy z ubitymi białkami.

Mieszamy delikatnie szpatułką i przekładamy do foremek.

Pieczemy 15 min w 200st C na termoobiegu, czekamy do wystudzenia piekarnika i wyjmujemy.

Deser podajemy z miodem.

Smacznego!

Wskazówki

Podaj suflet z dowolnym ulubionym miodem - wybierz tutaj

Loading...