Szparagi w sosie chrzanowym
Data: 8 maja 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Delikatne a zarazem wyraziste szparagi z sosem chrzanowym i jajkiem

20 minut
bardzo łatwe
kolacja
2 osoby

Delikatne a zarazem wyraziste szparagi z sosem chrzanowym i jajkiem. Można podawać je na wiele sposobów, więc na pewno się nie znudzą!

Składniki

2 jajka

2 łyżki chrzanu tartego

4 łyżki śmietany 18 lub 30%

łyżka oliwy z oliwek

Sól

pieprz

Sposób przygotowania

Szparagi myjemy i odłamujemy twardą część. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Jajka z lodówki gotujemy przez około 4 min, aby żółtka pozostały miękkie.

Na bazie śmietany i chrzanu przygotowujemy sos dodając pieprz i sól.

Smacznego!

Wskazówki

Jajka możemy podawać na różne sposoby. Idealnie sprawdzą się jajka w koszulkach. 

Można użyć też białych szparagów.

Podajemy z dużą ilością natki pietruszki.

Loading...