Wyszukaj na stronie:

Szparagi w sosie chrzanowym

08 Maja 2023
Szparagi w sosie chrzanowym
20 minut
bardzo łatwe
kolacja
2 osoby

Delikatne a zarazem wyraziste szparagi z sosem chrzanowym i jajkiem. Można podawać je na wiele sposobów, więc na pewno się nie znudzą!

Składniki

2 jajka

2 łyżki chrzanu tartego

4 łyżki śmietany 18 lub 30%

łyżka oliwy z oliwek

Sól

pieprz

Sposób przygotowania

Szparagi myjemy i odłamujemy twardą część. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Jajka z lodówki gotujemy przez około 4 min, aby żółtka pozostały miękkie.

Na bazie śmietany i chrzanu przygotowujemy sos dodając pieprz i sól.

Smacznego!

Wskazówki

Jajka możemy podawać na różne sposoby. Idealnie sprawdzą się jajka w koszulkach. 

Można użyć też białych szparagów.

Podajemy z dużą ilością natki pietruszki.

Szparagi w sosie chrzanowym
Szparagi w sosie chrzanowym
Szparagi w sosie chrzanowym

Produkty, które mogą się przydać

Chrzan tarty z imbirem
Wytrawne przetwory
Chrzan tarty z imbirem
13.50 PLN
Chrzan tarty
Wytrawne przetwory
Chrzan tarty
11.50 PLN

Najnowsze przepisy

Lody waniliowe na dzień dziecka
Lody waniliowe na dzień dziecka
08 Maja , 2023
Smoothie Bowl
Smoothie Bowl
08 Maja , 2023
Napar z jabłek i rozmarynu z syropem z kwiatu czarnego bzu
Napar z jabłek i rozmarynu z syropem z kwiatu czarnego bzu
08 Maja , 2023

Najnowsze aktualności

Targi WorldFood Poland 2023
Czytaj więcej
Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies