Grzanki z kozim serem i miodem
Data: 24 marca 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Wykwintne, słodkie grzanki do podania na Wielkanocne śniadanie.

15 minut
bardzo łatwe
Przekąska
2 osoby

Wykwintne, słodkie grzanki do podania na Wielkanocne śniadanie.

Składniki

Chałka

Kozi ser

Masło

Garść posiekanych, prażonych na suchej patelni orzechów

Miód nektarowy

Sposób przygotowania

Kromki chałki smarujemy masłem. Następnie układamy na nim plastry koziego sera.

Grzanki pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni do momentu, aż ser się rozpuści a pieczywo nabierze rumianego koloru.

Upieczone grzanki polewamy miodem i posypujemy orzechami.

Smacznego!

Wskazówki

Do podania grzanek użyliśmy miodu wielokwiatowego, ale z powodzeniem polecamy inne rodzaje miodów, np. malinowy lub lipowy.

Znajdź więcej Wielkanocnych Kuchennych Inspiracji w darmowym e-booku.

Loading...