Jajka nadziewane tatarem z łososia
Data: 2 kwietnia 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Wielkanocna przystawka na świąteczne śniadanie

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 200 g surowego łososia
  • 1 połowa pora (biała część)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • szczypta pieprzu
  • garść pokrojonego drobnego szczypiorku
  • kawior
  • Chrzan tarty z imbirem 1 łyżeczka

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka obieramy. Kroimy je na pół i wyjmujemy z nich żółtka.

Łososia, pora i żółtka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.

Do tatara dodajemy chrzan tarty z żurawiną i szczypior. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Jajka faszerujemy tatarem i dekorujemy kawiorem.

Smacznego!

Wskazówki

Do jajek użyliśmy chrzanu z imbirem, ale możesz też wykorzystać chrzan tarty z żurawiną.

Znajdź więcej Wielkanocnych Kuchennych Inspiracji w ebooku z wielkanocnymi przepisami.

Jajka nadziewane tatarem z łososia
Jajka nadziewane tatarem z łososia
Jajka nadziewane tatarem z łososia
Loading...