Jajka nadziewane tatarem z łososia
Data: 2 kwietnia 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 2 kwietnia 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Wielkanocna przystawka na świąteczne śniadanie
Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 200 g surowego łososia
- 1 połowa pora (biała część)
- 2 łyżki sosu sojowego
- szczypta pieprzu
- garść pokrojonego drobnego szczypiorku
- kawior
- Chrzan tarty z imbirem 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Ugotowane jajka obieramy. Kroimy je na pół i wyjmujemy z nich żółtka.
Łososia, pora i żółtka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.
Do tatara dodajemy chrzan tarty z żurawiną i szczypior. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Jajka faszerujemy tatarem i dekorujemy kawiorem.
Smacznego!
Wskazówki
Do jajek użyliśmy chrzanu z imbirem, ale możesz też wykorzystać chrzan tarty z żurawiną.
Znajdź więcej Wielkanocnych Kuchennych Inspiracji w ebooku z wielkanocnymi przepisami.


