Muffiny marchewkowe z syropem korzennym z dynią
Jesienne muffinki marchewkowo - dyniowe z mocno korzennym aromatem
Jesienią rozsmakuj się dyniowych smakach. Przygotuj dyniowe muffinki:
Składniki
150ml syropu dyniowego 4 średnie marchewki Pół kostki masła 3 szklanki mąki Pół łyżeczki sody Pół łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli |
Sposób przygotowania
Suche składniki mieszamy w misce.
W drugiej misce roztrzepujemy jajka, a następnie dodajemy startą uprzednio marchewkę.
Do jajek wymieszanych z marchewką dodajemy masło i suche składniki.
Wymieszaną masę przekładamy do papilotek.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st C.
Pieczemy 15-20 minut do suchego patyczka.
Smacznego!
Wskazówki
Do muffinek użyj syropu dyniowego lub korzennego z dynią.
Poza sezonem dyniowym możesz użyć innych smaków syropów: cynamonowo - karmelowy, karmelowy, korzenny, piernikowy, migdałowo - czekoladowy.