Świąteczny śledź z karmelizowaną cebulką
Data: 14 grudnia 2022
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 14 grudnia 2022
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Menu Świąteczne - na Wigilię jako przystawkę przygotuj śledzia
Składniki
|
Sposób przygotowania
Płaty śledziowe zalewamy myjemy, zalewamy wodą lub mlekiem i odstawiamy na min. 2 godziny. Następnie odsączamy je i kroimy w kwadraty lub paseczki. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną.
Przyprawione śledzie mieszamy z całą zawartością słoiczka karmelizowanej cebulki z żurawiną.
Odstawiamy do lodówki na 12 do 24 godzin, dla lepszego przeniknięcia smaków.
Smacznego!
Wskazówki
Śledzie możesz przechowywać w słoiku, a przed podaniem wyłóż je na półmisek, równomiernie rozkładając z cebulką.