Świąteczny śledź z karmelizowaną cebulką
Data: 14 grudnia 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Menu Świąteczne - na Wigilię jako przystawkę przygotuj śledzia

Składniki

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe zalewamy myjemy, zalewamy wodą lub mlekiem i odstawiamy na min. 2 godziny. Następnie odsączamy je i kroimy w kwadraty lub paseczki. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną.

Przyprawione śledzie mieszamy z całą zawartością słoiczka karmelizowanej cebulki z żurawiną.

Odstawiamy do lodówki na 12 do 24 godzin, dla lepszego przeniknięcia smaków.

Smacznego!

Wskazówki

Śledzie możesz przechowywać w słoiku, a przed podaniem wyłóż je na półmisek, równomiernie rozkładając z cebulką.

Świąteczny śledź z karmelizowaną cebulką
Świąteczny śledź z karmelizowaną cebulką
Świąteczny śledź z karmelizowaną cebulką
Loading...