Warzywa na parze z salsą paprykową
Data: 3 lipca 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Idealny pomysł na kolację lub obiad w upalne dni, lekkie i chrupiące warzywa z dodatkiem salsy paprykowej

Składniki

  • Salsa paprykowa
  • Pęczek kolorowych marchewek (opcjonalnie może to być młoda marchewka, pasternak)
  • pieprz
  • sól morska

Sposób przygotowania

Marchewki myjemy i odcinamy nać.

Gotujemy na parze przez 10 minut.

Warzywa powinny być pół-twarde.

Przyprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z salsą paprykową.

Smacznego!

Wskazówki

Możesz również wykorzystać bardziej pikantną wersję - ognistą salsę paprykową.

Jeżeli chcesz mieć szybką i zdrową przekąskę użyj surowych marchewek.

Warzywa na parze z salsą paprykową
Warzywa na parze z salsą paprykową
Warzywa na parze z salsą paprykową
Loading...