Warzywa na parze z salsą paprykową
Data: 3 lipca 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 3 lipca 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Idealny pomysł na kolację lub obiad w upalne dni, lekkie i chrupiące warzywa z dodatkiem salsy paprykowej
Składniki
- Salsa paprykowa
- Pęczek kolorowych marchewek (opcjonalnie może to być młoda marchewka, pasternak)
- pieprz
- sól morska
Sposób przygotowania
Marchewki myjemy i odcinamy nać.
Gotujemy na parze przez 10 minut.
Warzywa powinny być pół-twarde.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z salsą paprykową.
Smacznego!
Wskazówki
Możesz również wykorzystać bardziej pikantną wersję - ognistą salsę paprykową.
Jeżeli chcesz mieć szybką i zdrową przekąskę użyj surowych marchewek.