Napar herbaciany dla Babci
Data: 5 stycznia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 5 stycznia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Przygotuj dla Babci pyszną herbatę i świętujcie Dzień Babci
Składniki
- 4 łyżki herbaty liściastej w słoiku - English Breakfast
- 1/3 szklanki owoców liofilizowanych
- 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego
- 2 plastry pomarańczy
- gałązka rozmarynu
- 2-3 ziarenka kardamonu i ¼ gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania
Przygotuj esencjonalny napar z herbaty.
Na bardzo drobnych oczkach zetrzyj przyprawy i dodaj do herbaty.
Dodaj owoce liofilizowane, plasterki pomarańczy, rozmaryn i miód wielokwiatowy.
Smacznego!
Wskazówki
Polecamy jako dodatki różne syropy, np. syrop pigwowy, syrop z rokitnika i hibiskusa lub syrop malinowy z miodem, syrop z czarnego bzu (ulubione smaki naszych Babć!).
Do herbaty idealne będą pomarańcze w syropie, cytrynki z rumem w syropie, cytrynki z miodem w syropie, maliny w syropie - wybierz ulubiony dodatek z owoców w syropie.


