Napar herbaciany dla Babci
Data: 5 stycznia 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Przygotuj dla Babci pyszną herbatę i świętujcie Dzień Babci

Składniki

  • 4 łyżki herbaty liściastej
  • 1/3 szklanki owoców liofilizowanych
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 plastry pomarańczy
  • gałązka rozmarynu
  • 2-3 ziarenka kardamonu i ¼ gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania

Przygotuj esencjonalny napar  z herbaty.

Na bardzo drobnych oczkach zetrzyj przyprawy i dodaj do herbaty.

Dodaj owoce liofilizowane, plasterki pomarańczy, rozmaryn i miód.

Smacznego!

Wskazówki

Polecamy jako dodatki różne syropy Eterno, np. pigwowy, z rokitnika i hibiskusa lub malinowy, z czarnego bzu (ulubione smaki naszych Babć!).

Do herbaty idealne będą pomarańcze w syropie, cytrynki z rumem, cytrynki z miodem, maliny w syropie - wybierz ulubiony dodatek z owoców w syropie.

   

Loading...