Napar herbaciany dla Babci
Data: 5 stycznia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 5 stycznia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Przygotuj dla Babci pyszną herbatę i świętujcie Dzień Babci
Składniki
- 4 łyżki herbaty liściastej
- 1/3 szklanki owoców liofilizowanych
- 2 łyżeczki miodu
- 2 plastry pomarańczy
- gałązka rozmarynu
- 2-3 ziarenka kardamonu i ¼ gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania
Przygotuj esencjonalny napar z herbaty.
Na bardzo drobnych oczkach zetrzyj przyprawy i dodaj do herbaty.
Dodaj owoce liofilizowane, plasterki pomarańczy, rozmaryn i miód.
Smacznego!
Wskazówki
Polecamy jako dodatki różne syropy Eterno, np. pigwowy, z rokitnika i hibiskusa lub malinowy, z czarnego bzu (ulubione smaki naszych Babć!).
Do herbaty idealne będą pomarańcze w syropie, cytrynki z rumem, cytrynki z miodem, maliny w syropie - wybierz ulubiony dodatek z owoców w syropie.