Syrop z rokitnika i hibiskusa

Dostępność: qty_height
EAN: 5904506902408
  • Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 200zł! Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 200zł!
  • Torba gratis! Złóż zamówienie za minimum 150zł! Torba gratis! Złóż zamówienie za minimum 150zł!

Zapytaj o produkt

lub Anuluj
19.90 
22.00
23.00

Opis produktu

Za każdym razem, kiedy Basia z braćmi pod czujną opieką Babci, wyjeżdżała na wakacje nad  polskie morze podziwiała pomarańczowe kuleczki oblepiające krzaczki na wydmach. Babcia nauczyła wnuki, że są to owoce rokitnika i są nadzwyczajne, bo mają wiele wartości odżywczych. Od tego czasu z każdego wyjazdu Basia przywoziła przetwory z rokitnika, bo wiedziała ile dobrego przynieść dla zdrowia całej rodziny.

KULISY POWSTAWANIA SYROPU

Owoce rokitnika są bardzo kwaśne, ale zebrane po pierwszych przymrozkach nabierają smaku. Połączyliśmy je z hibiskusem, a taka kompozycja idealnie dopełnia smaki kwasowości owoców z delikatnością kwiatów. Syrop przyrządzamy domowym sposobem, tak jak robiła to nasza babcia, dzięki prostemu składowi (tylko 3 składniki!)uzyskujemy idealne odwzorowanie starych, sprawdzonych receptur. Warto dodać, że owoce hibiskusa, mają niesamowitą ilość witaminy C, która nie ulega rozkładowi podczas prażenia czy gotowania

PROPOZYCJE WYKORZYSTANIA

Syrop z kwiatów warto dodawać do herbaty. Latem jest wyśmienity jako dodatek do wody, która podana z lodem idealnie gasi pragnienie. Może on też służyć do przygotowania deserów, do sporządzania lodów, dressingów do sałatek.

Informacje o produkcie

  • Składniki:

    cukier, sok z rokitnika 47%, hibiskus 0,2%

  • Masa netto:

    200 ml

  • Zastosowanie:

    do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów.

  • Wartość odżywcza w 100g produktu:

    wartość energetyczna: 1062kJ/254kcal, tłuszcz: 1,9g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g, węglowodany: 61g, w tym cukry:60g, białko: 0g, sól: 0g

  • Właściwości produktu:

    naturalnie bezglutenowy
    odpowiedni dla wegan dla wegan

Zastosowanie

Loading...