Vege hot dogi
Data: 23 stycznia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 23 stycznia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Lekkie vege hot dogi ze świeżymi warzywami i karmelizowaną cebulką
Składniki
- Karmelizowana cebulka z żurawiną
- Vege kiełbaski (np. z boczniaka)
- ½ awokado
- mieszanka sałat
- pomidor
- ogórek
- 2 bułki na hot dogi (bądź bagietka)
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Bułki do hot dogów podgrzewamy na parze.
Sałatę rwiemy na mniejsze części i skraplamy oliwą z oliwek.
Awokado, ogórka i pomidorki myjemy i kroimy na części.
Kiełbaski podgrzewamy.
Bułki smarujemy musztardą, dodajemy sałatę, awokado, pomidorki i kiełbaskę
Do gotowych hot dogów dodajemy karmelizowaną cebulkę z żurawiną.
Smacznego!
Wskazówki
Kiełbaski najlepiej smakują podpieczone lub podsmażane.
Bułki również można podgrzać w piekarniku.
Oczywiście można przygotować je także w wersji mięsnej.