Vege hot dogi
Data: 23 stycznia 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Lekkie vege hot dogi ze świeżymi warzywami i karmelizowaną cebulką

Składniki

  • Karmelizowana cebulka z żurawiną
  • Vege kiełbaski (np. z boczniaka)
  • ½ awokado
  • mieszanka sałat
  • pomidor
  • ogórek
  • 2 bułki na hot dogi (bądź bagietka)
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Bułki do hot dogów podgrzewamy na parze.

Sałatę rwiemy na mniejsze części i skraplamy oliwą z oliwek.

Awokado, ogórka i pomidorki myjemy i kroimy na części.

Kiełbaski podgrzewamy.

Bułki smarujemy musztardą, dodajemy sałatę, awokado, pomidorki i kiełbaskę

Do gotowych hot dogów dodajemy karmelizowaną cebulkę z żurawiną.

Smacznego!

Wskazówki

Kiełbaski najlepiej smakują podpieczone lub podsmażane. 

Bułki również można podgrzać w piekarniku.

Oczywiście można przygotować je także w wersji mięsnej. 

Loading...