Szparagi w cieście francuskim
Data: 1 maja 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Korzystaj z sezonu na szparagi i zrób je według naszego przepisu

Składniki

  • Pęczek szparagów
  • ¼ opakowania ciasta francuskiego
  • Chrzan tarty
  • 3 łyżki śmietany 18 %
  • sok z ½ cytryny
  • sól. pieprz

Sposób przygotowania

Do 2  łyżek chrzanu dodajemy 3 łyżki śmietany i sok z ½ cytryny. Mieszamy i przyprawiamy do smaku.

Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w osolonej wodzie przez 7 minut pilnując aby główki szparagów pozostały nad wodą.

Ciasto francuskie kroimy w paski około 2 cm szerokości. Obwijamy szparagi ciastem francuskim i pieczemy przez 10 minut w 200 stopniach.

Podajemy z sosem chrzanowym. 

Smacznego!

Wskazówki

Polecamy wypróbować też wersję z chrzanem z imbirem.

Szparagi w cieście francuskim
Szparagi w cieście francuskim
Szparagi w cieście francuskim
Loading...