Letnia sałatka z truskawkami
Data: 20 sierpnia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 20 sierpnia 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Idealne połączenie słodyczy, chrupiących orzechów i kwaśnego dressingu
Składniki
- Syrop z czarnego bzu
- Mix sałat
- Garść orzechów włoskich
- 1 opakowanie sera camembert
- 1 szklanka truskawek
- 2 łyżki miodu lipowego
- Sok z ½ cytryny
Sposób przygotowania:
Dresing: 2 łyżki miodu mieszamy z 2 łyżkami syropu z czarnego bzu i sokiem z cytryny.
Sałatę myjemy i dokładnie osuszamy. Dodajemy pokrojony na cząstki camembert, ćwiartki truskawek i orzechy włoskie.
Przed podaniem polewamy obficie dresingiem.
Wskazówki:
Dla urozmaicenia możesz dodać pokrojoną szynkę parmeńską i awokado, w takiej wersji będzie służyć jako pełnowartościowe śniadanie.
Świetnie też będzie smakowała z chrupiącymi grzankami.