Cytrynki z rumem w syropie
Syrop z czarnego bzu
-
Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 200zł!
-
Torba gratis! Złóż zamówienie za minimum 150zł!
Opis produktu
Basia miała absolutny zakaz podjadania owoców czarnego bzu prosto z drzewa. Gdy przyszła pora, babcia wiedziała, że to już czas i sama ogałacała krzaczki z ciemnych koralików. To właśnie w tym momencie owoce miały największą wartość. Powstawał z nich syrop w kolorze czerwonego wina. Stanowił panaceum na wszelkie sezonowe dolegliwości i miał przyjemny, relaksujący smak. Do jego uwolnienia wystarczyła odrobina babcinej wiedzy.
KULISY PRZYGOTOWANIA SYROPU
Gdy czarny bez zostanie poddany termicznej obróbce przeobraża się w owoc o cudownych właściwościach. W skład naszego syropu wchodzą jedynie owoce czarnego bzu, sok z cytryny i cukier, a żeby uzyskać jeszcze lepszy smak i aromat dodajemy do nich przygotowany wcześniej wywar z kwiatu czarnego bzu. Nie dodajemy do niego żadnych barwników i konserwantów.
PROPOZYCJE WYKORZYSTANIA
Syrop z czarnego bzu warto dodawać do herbaty. Podkreślamy w ten sposób jej walory smakowe i przy okazji wzmacniamy swoją odporność. Może on też służyć do przygotowania deserów, dressingów do sałatek i wszelkiego rodzaju orzeźwiających napojów.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Składniki:
sok z czarnego bzu 48%, cukier, sok z cytryny, wyciąg z kwiatu czarnego bzu
Zawartość netto:
200ml
Zastosowanie:
do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 956kJ/ 229kcal, tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 55g, w tym cukry: 54g, białko: 1,1g, sól: 0g.
Certyfikat:
PRODUKT POLSKI
Właściwości produktu:
naturalnie bezglutenowy
odpowiedni dla wegan
Zastosowanie
Polecane produkty
Syrop pigwowy
Limonki w syropie
Pomarańcze w syropie
Zobacz także
Salsa paprykowa
check_circle
check_circle
Zapytaj o produkt