Pasta jajeczna z chrzanem
Data: 2 kwietnia 2025
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 2 kwietnia 2025
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Pyszna, aksamitna i wyrazista pasta jajeczna z chrzanem, to idealne rozwiązanie jako dodatek do Wielkanocnego śniadania
Składniki
- 5 średnich jaj
- 2 łyżki majonezu (50g)
- 1 łyżka chrzanu tartego (20-25g)
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
Gotujemy 5 jaj na twardo, odstawiamy do ostudzenia i obieramy ze skorupek.
Obrane jajka drobno kroimy lub rozdrabniamy widelcem.
Przekładamy pokrojone jaja do miski, dodajemy majonez, chrzan oraz sól i pieprz.
Dokładnie mieszamy.
Wskazówki:
Do tak przygotowanej pasty można dodać większą ilość chrzanu oraz twaróg. Pasta będzie wtedy delikatniejsza.
Smacznego!


