Mini deser a' la pascha
Data: 27 marca 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Słodkie mini paschy przełamane kwaśnym syropem z rokitnika - nie możesz tego przegapić. Stworzą niepowtarzalny deser na wielkanocnym stole! Goście będą zachwyceni.

Składniki

  • 50 ml mleka 3,2 %
  • 200 g mielonego sera (na sernik)
  • 1 łyżka żelatyny
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • ½ szklanki posiekanych bakalii
  • Syrop z rokitnika i hibiskusa

Sposób przygotowania

Mleko gotujemy, kiedy zacznie wrzeć zestawiamy z palnika i dodajemy łyżkę żelatyny (wymieszanej z wodą według instrukcji na opakowaniu), dokładnie mieszamy.

Dodajemy ser i mieszamy rózgą na gładką masę.

Masę serową umieszczamy w foremkach i dodajemy posiekane bakalie.

Deser odstawiamy do lodówki, aż stężeje.

Podajemy z syropem z rokitnika i hibiskusa. Dekorujemy bakaliami.

Smacznego!

Wskazówki

Tu znajdziesz nasz przepis na tradycyjną paschę: Wielkanocna Pascha

Smaki możesz dobierać dowolnie, sprawdzą się też nasze inne syropy!

  

Loading...