Mini deser a' la pascha
Słodkie mini paschy przełamane kwaśnym syropem z rokitnika - nie możesz tego przegapić. Stworzą niepowtarzalny deser na wielkanocnym stole! Goście będą zachwyceni.
Składniki
- 50 ml mleka 3,2 %
- 200 g mielonego sera (na sernik)
- 1 łyżka żelatyny
- 4 łyżeczki cukru waniliowego
- ½ szklanki posiekanych bakalii
- Syrop z rokitnika i hibiskusa
Sposób przygotowania
Mleko gotujemy, kiedy zacznie wrzeć zestawiamy z palnika i dodajemy łyżkę żelatyny (wymieszanej z wodą według instrukcji na opakowaniu), dokładnie mieszamy.
Dodajemy ser i mieszamy rózgą na gładką masę.
Masę serową umieszczamy w foremkach i dodajemy posiekane bakalie.
Deser odstawiamy do lodówki, aż stężeje.
Podajemy z syropem z rokitnika i hibiskusa. Dekorujemy bakaliami.
Smacznego!
Wskazówki
Tu znajdziesz nasz przepis na tradycyjną paschę: Pascha z miodem
Smaki możesz dobierać dowolnie, sprawdzą się też nasze inne syropy! W szczególności polecamy syrop cynamonowo - karmelowy i syrop o smaku piernikowym.