Ciasteczka z Milanówka
Data: 3 sierpnia 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Przygotuj szybkie kruche ciasteczka i podaj je do popołudniowej herbatki.

40 minut
łatwe
Deser
4 osoby

Przygotuj szybkie kruche ciasteczka i podaj je do popołudniowej herbatki.

Składniki

Konfitura z Milanówka - truskawki z morwą

150 g masło

100 g cukier

250 g mąka pszenna

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 żółtka

Szczypta soli

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz pokrojone masło przekładamy do misy.

Całość wyrabiamy ręcznie, a po kilku minutach dodajemy żółtka.

Ciasto wyrabiamy jeszcze 2-3 minuty, odkładamy do lodówki na 20 min po tym czasie przekładamy na stolnice i formuje kule ciasta.

Z ciasta formujemy małe kuleczki, palcami wytłaczamy dołki a do środka nakładamy konfiturę.

Ciastka przekładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, przez 16-18 minut


Smacznego!

Wskazówki

Możesz przygotować różne wersje dodając inne konfitury ETERNO.

Loading...