Grillowane warzywa z karmelizowaną cebulką z Żurawiną
Data: 1 lipca 2022
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 1 lipca 2022
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Grillowane kolorowe warzywa - dania z grilla w zdrowej i smacznej odsłonie
30 minut + marynowanie
bardzo łatwe
Przekąska
2-4 osoby
Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, kolorowe pieczone warzywa z karmelizowaną cebulką.
Składniki
Karmelizowana cebulka z żurawiną 1 cukinia 2 różnokolorowe papryki Pomidory Oliwa z oliwek Sól, pieprz |
Sposób przygotowania
Warzywa kroimy, oliwę ucieramy z przyprawami i marynujemy nią warzywa. Odstawiamy na 15 minut.
Warzywa grillujemy i podajemy ciepłe z dodatkiem karmelizowanej cebulki .
Może to być zarówno dodatek jak i pyszna przekąska.
Smacznego!
Wskazówki
Warzywa możesz podać z salsą paprykową, Podawaj z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub grillowanym indykiem.
Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytrynek.