Grillowane warzywa z karmelizowaną cebulką z Żurawiną
Data: 1 lipca 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Grillowane kolorowe warzywa - dania z grilla w zdrowej i smacznej odsłonie

30 minut + marynowanie
bardzo łatwe
Przekąska
2-4 osoby

Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, kolorowe pieczone warzywa z karmelizowaną cebulką.

Składniki

Karmelizowana cebulka z żurawiną

1 cukinia

2 różnokolorowe papryki

Pomidory

Oliwa z oliwek

Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy, oliwę ucieramy z przyprawami i marynujemy nią warzywa.  Odstawiamy na 15 minut.

Warzywa grillujemy i podajemy ciepłe z dodatkiem karmelizowanej cebulki .

Może to być zarówno dodatek jak i pyszna przekąska. 

Smacznego!

Wskazówki

Warzywa możesz podać z salsą paprykową, Podawaj z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub grillowanym indykiem

Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytrynek.

Loading...