Klopsiki z warzywami
Data: 11 sierpnia 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Bezglutenowe klopsiki do lekkiego, letniego obiadu

40 minut
łatwe
Obiad
2-4 osoby

Bezglutenowe klopsiki do lekkiego, letniego obiadu.

Składniki

Chutney gruszkowy

300 g mięsa mielonego (najlepiej wieprzowo-wołowe)

1czerwona cebula

Natka pietruszki

2 łyżki mąki (np. orkiszowej)

Jajko

Sól, pieprz ziołowy

Ulubione pieczywo

Sposób przygotowania

Cebulę i natkę pietruszki siekamy na drobne kawałki.

Dodajemy mięso, jajko, dwie łyżki chutneya gruszkowego i mąkę. 

Formujemy małe kulki i pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut .

Podajemy z ulubionym pieczywem.

Smacznego!

Wskazówki

Klopsiki możesz podać z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub grillowanymi warzywami

Do obiadu przygotuj napój z dodatkiem cytrynek.

Loading...