Letnia owsianka z syropem z kwiatu czarnego bzu
Data: 1 lipca 2024
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Pyszna śniadaniowa owsianka z palonym masłem, morelami oraz dodatkiem syropu z kwiatu czarnego bzu to idealne rozwiązanie na letnie poranki.

Składniki

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane przekładamy do dwóch miseczek i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy szczyptę soli, mieszamy i odstawiamy.

Masło przypalamy delikatnie w rondelku (powinno mieć delikatnie brązowy kolor). Dodajemy obrane i przekrojone na pół morele, mieszamy i smażymy przez kilka minut.

Dodajemy do owsianki. Podajemy z zimnym jogurtem greckim i polewamy syropem. 

Smacznego!



Wskazówki:

Do owsianki możesz dodać inne ulubione smaki syropów. Gorąco polecamy syrop malinowy z miodem. 

Letnia owsianka z syropem z kwiatu czarnego bzu
Letnia owsianka z syropem z kwiatu czarnego bzu
Letnia owsianka z syropem z kwiatu czarnego bzu
Loading...