Letnia owsianka z syropem z kwiatu czarnego bzu
Data: 1 lipca 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 1 lipca 2024
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Pyszna śniadaniowa owsianka z palonym masłem, morelami oraz dodatkiem syropu z kwiatu czarnego bzu to idealne rozwiązanie na letnie poranki.
Składniki
- 4 morele
- Syrop z kwiatów czarnego bzu około 40 ml
- 50 g masła
- 1 szklanka płatków owsianych
- opakowanie jogurtu greckiego
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane przekładamy do dwóch miseczek i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy szczyptę soli, mieszamy i odstawiamy.
Masło przypalamy delikatnie w rondelku (powinno mieć delikatnie brązowy kolor). Dodajemy obrane i przekrojone na pół morele, mieszamy i smażymy przez kilka minut.
Dodajemy do owsianki. Podajemy z zimnym jogurtem greckim i polewamy syropem.
Smacznego!
Wskazówki:
Do owsianki możesz dodać inne ulubione smaki syropów. Gorąco polecamy syrop malinowy z miodem.


